31 December 2005

Nice photos...

http://davidjohns.blogspot.com/

Bu arkadasin blogunu dolasirken gordum. Guzel fotograflari var. Kendi cektigi fotograflarin uzerinde Corel isimli bir programla oynuyor, kartpostal gibi goruntuler cikmis ortaya:)

30 December 2005

Siz hala annenizin Explorer'ini mi kullaniyorsunuz!?:)

Sizi bilmem ancak profesyoneller Firefox kullaniyor:)
Bir kere Firefox kullanin bir daha asla explorer'a donmek istemeyeceksiniz.
Firefox bize para mi vermis reklamlarini yapmamiz icin? Yok canim daha neler:) Biz gonullu Firefox reklamcilariyiz:)




The Hunger Site!

Bilmeyen kaldi mi bilmiyorum ancak hergun tiklayarak, sponsorlarin bagista bulunmasini sayglayabilecegimiz bir site var; The Hunger Site. Tiklama butonunu da az sonra sayfaya yerlestirecegim, gordukce hatirlariz:) Her gun yalnizca bir tek ziyaret yeterli, zaten gunde birden fazla tiklamalari saymiyorlar. Bosuna yorulmayin yani. Sattiklari urunler cok guzel ama ne yazik ki ABD'den postalanacagi icin urunden daha fazla posta ucreti tutuyor! Bir sube de Avrupa'ya acsalar iyi olacak...




28 December 2005

Londra'da kar?!

Iki gun once, kar yagidigini yazdiktan 10 dakika sonra kar yagisi durdu. Hic uzulmedim:) Aksine cok sevindim. Sogugu zaten sevmiyorum, omur boyu kar gormesem herhalde ozlemem:)
Ama keske lapa lapa yagarken cekseydim. Yerde tek tuk kalanlari cektik sonradan...


Fotodan da anlasildigi uzere kardan hemen sonra gunes cikti:) Sanirim Ingiltere'ye yerlesmis olan yabancilarin buldugu ve kullandigi bir soz var; Don't trust "3W"s in this country: Work, Woman,Weather:)
Yani; Bu ulkede 3W'ya guvenme; Work (Is), Woman (Kadin), Weather (Hava Durumu diyebiliriz sanirim:) Hava durumu deyince aklima; 1-"Don'suz geceler" ve 2- "Havalar nasil olursa olsun, sizin havaniz iyi olsun" geliyor:)
:)

Polis teyzeler ve amcalar is basinda:) Christmas'tan iki gun sonrasi... Sokaklarda asayisi saglayan polislerin silah tasima haklari yok. Hirsizi gorseler vurma haklari yok. Ah! Tabii metro saldirilarindan sonra metroda Brezilyali bir genci sirtindan vurma haklari olan keskin nisancilari var, o baska..!


Otobus duragindaki reklam bir banka reklami. Halifax bankasinin. Halifax reklamlarinin cok onemli 2 ozelligi var: 1- Reklamlarinin surekli olarak Ingiltere'nin ennnnnnnnnnnnnnnnnn kotu reklami/reklamlari secilmesi (Bir nevi Imar Bankasi: Dolariniza, markiniza yuksek faiz! durumu!! Hic unutmadigimiz reklamlar sevdiklerimiz degil, nefret ettiklerimiz oluyor:) Tamamen beynimizin bir oyunu:)) 2- Reklamlarinda kendi banka calisanlarini oynatmasi. Neden ulkenin en kotu reklami secildigini 2. şıktan sonra anliyoruz:)
Bakiniz Ingiltere'nin en kotu reklamlari: Tiklayiniz bir zahmet!



27 December 2005

Londra'da Kar!


Blogta sagdaki hava durumu sunucumuz Londra'yi -1 ama gunesli gosteriyor, oysa ki su anda Londra'ya kar yagiyor! Yagmaz yagmaz, evde olmadigim ve eve donmem gereken bir zamanda kar yagar! Ingiliz suruculer kara hic aliskin olmadiklari icin, 10 dakikalik bir kar yagisi sonrasi Londra trafigi felc olur! Hayirlisi bakalim...
Fotolar aksama inshallah:)

23 December 2005

King Kong in Hong Kong!

Godzilla, King Kong, Kayip Dunya: Jurassic Park, ve bilumum egzotik bolge&kavim karisimi bir baska film. Hatta bir ara Cast Away kokusu bile aldim filmden:)

Efektin gozunu cikarmislar deyim yerindeyse:) Bu kadar da karman corman corba yapilmaz ki kardesim!

Yine de efekt severler icin izlenebilir filmler arasinda. Benim icin mesela:) Param ve zamanim var diyorsaniz (3.5 saatim mesela!) gidin gorun derim. Ama sakin ola ki internetten indirip izlemeye calismayin. Gidin bir bollywood filmi izleyin daha iyi:)





Gam!

Bütün dünyâ benim olsa gâmım bitmez nedendir bu?
Ezelden gam turâbıyla yoğrulmuş bir bedendir bu.

Yavuz Sultan Selim&Şair Vehbi

Beni anlatabilecek birseyler aradigim bir gun karsima cikti bu beyit. Bir gun bana; "sen kimsin?" diye sorarlarsa bu beyiti gosterecegim:)

Bu beyitin bir de hikayesi var...


Yavuz Sultan Selim Han, cok sevdigi sair Vehbi'yi bir gun yanlislikla uzup yanindan uzaklastirir. Istanbul'dan kalkan Vehbi Van'a kadar gider ve Van muftusunun yaninda katiplige baslar.

Yanindan ayrilmasina sebep oldugu sair Vehbi'yi yeniden bulmak isteyen Yavuz Sultan Selim ne yazik ki sairi bulamaz. O zaman aklina bir fikir gelir ve ilk misrasini yazdigi beyit icin bir yarisma acar. Ilk misrayi, kendisinin begenecegi sekilde tamamlayacak olana hediye verecegini aciklar. Amaci Sair Vehbi'nin de yarismaya katilmasini saglamak ve boylece onu bulmaktir. Zamanla misralar gelir ama hicbirisi Sultan'i tatmin etmez. Gunlerden bir gun Sair Vehbi gercekten de dayanamaz ve bir mısra yazar ancak bunu kendi adi altinda degil, yaninda calistigi Van muftusu ile padisaha yollar. Ikinci misrayi cok begenen sultan muftuye hediyesini verir ancak misranin gercek yazarini da ogrenmek ister. Velhasilkelam Sultan sairine, bizler de bu vesile ile yukardaki derin anlamli beyite kavusuruz:)


22 December 2005

Calvin and Hobbes!

*Boyle guzel bir gunde burda ne yapiyorum ben?! Sahip oldugum tek bir hayatim var!!
(Calvinkoliklerin tahmin edecegi uzere Calvin "cok sevdigi!" okulunda:))

"Calvin and Hobbes" en mutsuz ve umutsuz oldugum zamanlarda beni guldurebilen ve neselendiren karikatur kahramanlari:) Ne zaman moralim bozulsa, Calvin ve Hobbes'un maceralarini okuyunca keyfim yerine geliyor:)

Turkce bilgi icin buraya, Ingilizce bilgi icin de buraya bakabilirsiniz.

14 December 2005

Narnia!


Dun aksam, biraz Lord of the Rings, biraz da Harry Potter karisimi gibi duran Narnia filmine gittik. Asil ismi ile; The Chronicles of Naria: The Lion, The Witch, and the Wardrobe

Turkiye'de gosterime girdi mi bilmiyorum. Cocuk filmi olarak gecse de bence icerdigi sahneler sebebiyle 14-15 yas altina cok da musiat bir film degil. Her ne kadar yonetmen kan gostermemisse de savas sahneleri iceriyor. Neyse, cocugum olsa izletmezdim yani:)

Filmde iki supriz vardi bizler icin:) Birincisi; filmin ana karakterlerinden Edmunt, Narnia'da karsilastigi Witch'den (buyucu) "Turkish Delight" {Lokum} istiyor. Hatta bu lokum sevdasi sonrasinda basina isler aciyor.


Ikincisi ise; yine filmin ana karakterlerinden olan aslan'in isminin bildigimiz Aslan olmasi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Aslan

Sozluge baktim, Aslan kelimesi tahmin ettigimiz gibi Farsca kokenli imis.


Narnia aslinda, Ingiliz-Irlandali C. S. Lewis tarafindan yazilan Chronicles of Narnia isimli cocuk romani. 2. Dunya Savasi esnasinda babalari savasta olan 4 Ingiliz kardes anneleri ile Londra'da yasamaya calisiyor. Londra'nin Almanlar tarafindan bombalanmaya baslamasi sonucu devlet, cocuklarin daha kuzeydeki guvenli sehirlere gonderilmesine karar veriyor.

Bunun uzerine annelerinden ayrilmak zorunda kalan 4 kardes, kuzeydeki bir koyde yasayan bir Profesorun evinde misafir edilmeye basliyorlar. Saklambac oynarken en kucuk kardes Julie'nin profesorun bir odasindaki gardrobun icinden, Narnia isimli bir masal ulkesine gecmesi ile de hikaye basliyor.

Filmin ana karakterlerinden olan Aslan, Hz. Isa'yi temsil ediyor. Dini motifler, Xmas havasi, monarsi vs. vs. filmde alttan altta izleyiciye veriliyor.

Yine de izlenebilir filmler arasinda, elestirmenlerin deyisiyle eli yuzu duzgun bir film:))

http://adisney.go.com/disneypictures/narnia/index.html

13 December 2005

South Park!

09 December 2005

Xmas oncesi Londra!

Herkes bir busy bir busy! Alisveris cilginligi, tuketim cilginligi, yiyip&icip hedonizmin dalgasina kapilma cilginligi.. Hepsi Xmas oncesi, batinin diger sehirleri gibi Londra'yi da sarmis vaziyette.
Son saatlerini degil, artik son dakikalarini yasayan dunya... Ah dunya... Nasil da aldatiyorsun bizi!

Meshur Londra Saat kulesi. Puslu Londra havasi ile de tam gitmis:) Aslinda hava acik ve gunesli idi:)))


Bir fincan kahvenin 40 yil hatiri vardir degil mi? "Hatir" nedir bilen kaldi mi?


Bir kus kadar ozgur olmak?

01 December 2005

Supriz diye bir sey yok!


Tarafimizca bilinmeyen ve yine tarafimizca beklenmeyen olaylar, zamanlari gelip de hayat sahnemize tesrif ettiklerinde onlara "supriz" deriz. Oysa ki onlar sahne arkasinda siralarinin gelmesini bekleyen figur(an-lar)lerdir.

Supriz sanidigimiz olaylarin kendileri dile gelse ve konussa, en muhtemel husn-u zan'la "ahmak" oldugumuzu kayitlara gecirirler.


Ah sabirsiz insanoglu!

Iste bu yuzden;


"Sabir, yemesi aci-Meyvesi tatlidir"