27 November 2006

Bilmece zamani!

** Hayal, dogru cevabi buldun, tebrik ederim:) **

Orjinali Ingilizce olan bilmeceyi Turkce'ye cevirip, Turkiye'ye uyarlayarak yazmaya calisagim. Yorumlar zaten onayli oldugu icin, cevaplarinizi, eger olursa, toplandiktan sonra yayinlayacagim. Iyi sanslar;)

Sicak bir yaz gecesi, bir parkin hemen yakininda tek el silah sesi duyulur. Devriye gezen polis ekibi derhal olay yerine gider. Yerde, kanlar icinde bir adam yatmaktadir ve adamin yakininda; bir muhasebeci, bir doktor ve bir hakim bulunmaktadir.

Polis adamin yanina geldiginde, kanlar icindeki adam son bir caba ile; "Ahmet yapti" der ve son nefesini verir.

Bunun uzerine polis derhal doktoru tutuklar.

Polis bunu nasil anlamistir?


tahin

11 November 2006

Ladybird'le tanismamiz:)

Ladybird blogunda nasil tanistigimizi kendi agzindan anlatmis. Bir de ben gecmisi yad edeyim dedim:)

Bundan tam tamina dort yil once, sene 2002'nin bir kasim aksami, (aa ladybird, ilk tanismamizin yil donumu gelmis:) Simdi fark ettim bak:) Nice nice senelere inshallah, Mashallah, mashallah.. Allah nazardan saklasin..) ismi A harfi ile baslayan bir arkadasa iftara davetliyiz esimle.

Ingiltere'ye yeni gelmisiz, daha kimseleri tanimiyoruz. Neyse gittik iftara, hatta biraz erken gittik, kimseler yoktu. Ben arkadasa yardim falan ettim ufak tefek.. Beyler ust katta dinlendi, biz alt katta misafirlerimizi bekledik. Yanilmiyorsam davetli genc bayanlar gec geldi. Iftar oldukca erken oluyordu cunku. Saat 3.5-4 arasi oluyordu sanirim 4 yil once. Neyse biz iftarimizi yaptik, soz konusu arkadaslari bekliyoruz. Ben de yeni insanlarla tanisacagim icin cok mutluyum tabii:)

Geldi 10-15 kisilik bir grup. Hepsi guleryuzlu, tatli dilli insanlar. Soyle bi ismen tanistik. Yemeklerini yediler, caylarimizi ictik, tatlilarimizi yedik. Mumlar yakildi, muhabbet edildi falan:))

Bu arada farkedilmesi imkansiz iki sevimli kucuk kardes var, evdeki kedinin pesinden bir iceri, bir disari, bir ust kata, bir alt kata dolasip duruyorlar:)) Ben ikiz olduklarini sanmistim ama cok sonradan ogrendim ki aralarinda 1-1.5 yas varmis, mashallah:)

Neyse, vakit ilerledi.. Misafirler ve ev sahibesi dediler ki, nasil olsa 2 araba var, hep birlikte soyle bir Londra merkeze gezmeye gidelim. Atladik arabalara merkeze gittik, Thames nehri kiyisinda dolastik. Ladybird hanimla herhangi bir muhabbetimiz olmadi bu arada. Ama sonradan kardesi oldugunu ogrendigim sevgili E ile cok guzel anlastik:))

Laybird'le bir kere evde mutfakta bir araya geldik. Tam da gullac muhabbeti olmustu hatta:) Tevafuk:)) Benimle degil de, ev sahibesi ile konusmuslar ben de lafa karismadan dinlemistim. Baska da ne yan yana geldik, ne konustuk. Merkeze giderken de ben ev sahibesinin arabasinda oldugum icin arabada da bir araya gelmedik.

O geceden aklimda, ikiz oldugunu sandigim iki kucuk cocugu olan, butun gece usudugu icin mavi kot montunu sirtindan cikarmayan, hehe bir de iftar yemeginden sonra pek rahat tek kisilik sandalye-koltuk arasi yerde az biraz kestiren bir hanim kalmisti.

Bi dakka, bi dakka:) Tabii bir de, mumlarin yakilip muhabbetin edildigi sirada, bilgisayar bolumunde okuyan bu hanimin, hazirlamasi gereken bir site icin kizlara fikir danistigini hatirliyorum:) Hic de ilgi alanima giren bir site olmadigi icin gorus belirtme zahmetinde bile bulunmamistim:P

Hatirladiklarim bitmemis:) Bir de ev sahibesi arkadasin esi gelip kisa bir sohbet verdiginde, calismak isteyen bayanlarin, ozellikle Ingiltere'de evden calisma imkanlarinin ne kadar genis ve bayanlar icin ne kadar rahat oldugunu soylerken Ladybird hanimin isinin guzelliginden, uygunlugundan falan bahsetmisti. Boylece isini de ogrenmistim:)

Neyse.. Merkezdeki gezimizden sonra ladybird hanim ve surekasi ayrildi bizden ve evlerine yollandilar. Bir daha da ayni mekanlarda bulusma-gorusme imkanimiz olmadi..

Aradan gecti aylar.. Sene 2003, herhalde yaz aylari falan.. Yanilmiyorsam. Yok yanilmiyorum cunku 2003 yilinin haziraninda yeni bir eve tasinmistik, bilgisayar almistik ve internete baglanmistik. En azindan temmuz falandir aylardan. Neyse..

Bir gun bilgisayar basindayim, msn de acik. Birden ladybird rumuzlu birisinin beni ekledigini, benim de onay vermem gerektigini soyleyen kutucuk cikti karsima. Normalde kimsenin mesajlarini onaylamam. Ancak ladybird ismini alsa alsabir bayan alir diye dusundugumden, hadi bir OK diyeyim bakalim, ne cikacak dedim:)) Aninda konusmaya basladik.. Ordan burdan konusurken baktik ikimiz de Londra'dayiz:) O kadar sevindim ki buna anlatamam:)) Hatta evlerimizin birbirine pek de uzak olmadigini farkettik. Ona da ayri sevindim:)

Sonra konusurken konusurken kimleri taniyoruz Londra ahalisinden derken bir onceki iftarda aslinda tanismis oldugumuzu ortaya cikti:))

Sonra muhabbetimiz, basladigi gibi internette devam etti durdu:) Tabii ilk tanismayi asil tanisma saymiyoruz:) Birbirimizi asil tanimamiz internette oldu.

Evlerimiz birbirine yakin olsa da Ramazan'a kadar gorusmedik. Yine bir kasim ayiydi sanirim. 2003 kasimi. (Yoksa ekim sonu mu?) Ladybird'le yine A. bas harfini tasiyan arkadasa iftara gidecegiz:)) Oncesinde Ladybird'un okulunda bulusmaya karar verdik. Aksama kadar dersi oldugu icin, ara verdikleri bir zamanda okulda bulusacak, son dersine de birlikte girecektik. Tarif ettim ne giyecegimi falan.. Gittim okula, oturdum bekliyorum danismada.

Internette cok konuskan bir insan olmama ragmen gercek hayatta, ilk tanisma zamanlarinda pek konusmam. Biraz uzak, mesafeli, hadi acikca soyleyelim, soguk durabilirim:P Bizim orda buna hanim hanimcik derler ama:))

Ladybird danismaya beni gulerek karsilamaya gelirken maalesef ben pek de farkina varmadan bu mesafeli tavrima burunmusum bile:)) Bir de derse girecegimiz icin ben iyice ciddilestim tabii:))

Ladybird, internetteki gibi cok konusan, deli-dolu birisini bekliyorken soguk, mesafeli ve sessiz bir hatunla karsilasinca buyuk bir sok yasamis:))

Sonra zamanla soktan ciktin di mi ladybird:P Ciktin di mi:P


tahin

07 November 2006

Haritaysa harita:)

Mail adresime gelmis:))


"ABD'nin Büyük Ortadoðu Projesi ( BOP) varsa, Türkiyenin neden olmasin...

Bu da Türkiye Ortadogu Projesi (TOP)!
Suriye bile harita dagitiyor, biz de dagitalim, yayin bu haritayi.
Imkani olanlar, adres bilenler yurt disina da göndersinler.
Bölgenin bir salagi biz miyiz, haritaysa harita, al sana harita..."


05 November 2006

Bu dunyadan bir Enis gecti...

Turkiye'den gelen arkadasimla geldi haberin. Olumun ne kadar erken, haberin ne kadar gec geldi...

Artik sen de dua listeme eklenen bir eski dost oldun. Her daim gulen yuzunle, her seye ragmen yitirmedigin pozitif bakis acinla, azminle ve zaferlerinle hatirlayacagim seni.

Allah seni rahmeti ile sarip sarmalasin. Azimli, vefakar ve cilekes anne-babana sabir versin.

Cennetin yesil bahcelerinde dur duraksiz kosarsin inshallah.


Enis Durna
Adliye'de Tekerlek Izleri


:(
tahin