30 July 2006

Motor Show



Cumartesi, yani dun, pek cok erkek okuyucuyu ve sevgili ladybird'u kiskandiracak bir etkinlikte idim. "British Uluslararasi 2006 Motor Show"da. Yuzbinlerce kisinin ziyaret ettigi (400 bin gibi bir rakam telaffuz ediliyor), yuzlerce belki binden fazla arabanin sergilendigi fuari benim gibi araba duskunu olmayanlar bile begendiyse, araba meraklilarinin ne hale gelebilecegini tahmin edemiyorum.



Turkiye'deki guzide mankenlerimiz gibi mankenlerin tanitim yapacagini saniyorduk ama cok yanilmisiz. Arabalar hakkinda bilgi veren teknik elemanlar ve genel olarak sergi alaninda gorevli olan bayan&erkek calisanlar disinda kimse yoktu. Boylelikle mankenler yerine biz ziyaretciler arabalarin icine oturma sansini elde ettik..


Iki salondan olusan sergi alaninin bir kismi.


Serginin en populer markasi Honda idi. Ziyaretciler arabalara binmek icin kuyruklar olusturmustu. Toyota da oldukca ilgi goruyordu. Japonlar biliyor bu isi.



Butun parcalarini ayirip asmislar.







Henuz piyasaya cikmamis 12 yeni modelin tanitildigi fuarda klasik modeller de vardi.












Gordugumuz, gorecegimiz tek manken buydu:)







Iste el isinde son nokta:) Bizim orguye merakli hanimlari yeni bir rekor bekliyor:)





Aninda araba tasarimi yapan sanatci. Ekran uzerine, ozel bir kalemle ciziyor. Oldukca etkileyici..



Sadece yeni arabalar yoktu tabii:) Cesitli filmlerde ya da programlarda yer almis arabalar da vardi sergide. Yukaridaki de onlardan bir tanesi. Ingiltere'de yayinlanan, arabalari cesitli sekillerde yuzdurmeye calistiklari bir programda yer almis yelkenli bir araba:)







Bayanlar icin, oldukca hos bir araba. Cesitli yerlerinde ince islenmis cicek motifleri var...



Motorsiklet kazalarinin orani maalesef oldukca yuksek. Bu yuzden, basta televizyonda olmak uzere cesitli yerlerde bu konuya dikkat cekmeye calisiyorlar. Ingiliz polisi, kendisine ayrilan alanda bu konuda bir sahne hazirlamis.







En begendigim standlar, Honda ve Toyota'ya ait olanlardi.





"Su da benim olsaydi ne guzel olurdu" dedigim hic bir araba olmadi. Amac degil, "arac" olarak kaldiklari surece guzeller. Her sey gibi onlar da mezara goturulemeyen dunya mallari... Obur dunyaya goturemeyecegim mali ben ne yapayim:)



tahin

11 Comments:

Blogger NeLLy said...

ben de pek duskun diilim boyle seylere ama guzel bir fuarmis. abim de ingiltere sokaklarindan bir hammer limuzin resmi gondermis, hayirdir insallah :)

7/30/2006 09:43:00 pm  
Blogger Suat Saygın said...

Manken olayinin cilki cikmis durumda bizde. Kebapci dukkani icin bile getiriliyor, ne gerek var bu kadar dejenere olmaya?

7/30/2006 10:25:00 pm  
Blogger tahin said...

Nellycim, guzel bir fuardi. Zenginin mali, zugurdun cenesi iste:)

Sevgili Suat, bence bayagiligin alasidir bu durum. Mide bulandirici, igrenc bir sey.

7/30/2006 11:36:00 pm  
Blogger ERDIL said...

Tahin'cim Ben itiraf edebilirim.Hastasiydim bu fuarlarin.Bir zamanlar Ne Genf ne de Frankfurt fuarlari kalmisti.
Hani siparis bile vermisligim cok olmustu.Tabii bir zamanlar.Geriye bir tek kaldi o da motorsiklet hastaligi.Herhalde o sonuna kadar gidecek.Eline saglik Resimler cok güzeldi.
Sevgiler.

7/30/2006 11:42:00 pm  
Blogger tahin said...

Tesekkur ederim Erdil baba:)
Inshallah, sanal da olsalar hosuna gitmistir fuar goruntuleri:)

Motorsiklet fikri arabadan daha akillica sanirim:) Park yeri sorunu yok, trafik sorunu yok;)

3 tekerlekliler, motorsikletle araba arasi olan triportoler de oldukca iyi fikir bu arada:) Biraz komik geliyor insana gorunusleri ama alismadigimiz icin sanirim:)

Kimi araclar gercekten de tasarimi ile goze hitap ediyordu.

Guzeldi..

7/31/2006 01:57:00 am  
Blogger emircan said...

Şahsen benim ilgimi klasikler çekti.Ama fuar resimleri kadar böylesine basit bir konuda olsa dahi akıcı üslubunuz,vurgulamalarınız,özellikle yazıyı bağladığınız son parağraf çok hoş olmuş.Eline sağlık.Selametle..

7/31/2006 11:32:00 am  
Blogger tahin said...

Tesekkurler emircan kardesim, teveccuhunuz.
Begenmenize sevindim.
Klasikler guzel gercekten:)
Bayan arabasi diye tabir edilen, minik ve sirin arabalar da hos ama:))

7/31/2006 04:51:00 pm  
Blogger birisinin yeri said...

tahin...ben hayatımda hiç araba fuarına gitmedim...ama bir fuardan bu kadar fotoğrafı, birinci elden ilk kez görüyorum..olağanüstü fotoğraflar..insan hayran kalıyor..
-lanet olsun..o manken konusu hakkında yorum yapmak bile istemiyorum..ama türkiye televizyonlarında ana haber bültenlerinde haber konusu yapılabilecek kadar, ya da sosyoloji bölümlerinde, reklam halkla ilişkiler bölümlerinde araştırma konusu olabilecek kadar ciddi bir konuyu yakalamışsın..
süper:)

7/31/2006 06:26:00 pm  
Blogger Siyah Zambak said...

güzele güzel demem, güzel benim olmayınca..

7/31/2006 06:57:00 pm  
Blogger tahin said...

Sevgili baver, benim de ilk araba fuarimdi zaten:) Yoksa bizim gibi ayaktakiminin, Turkiyemin mankenli munkenli araba fuarlarinda isi ne:) Bilirsin, Turkiye'de bir dukkana bile girince sekline-semaline, kiyafetine gore muamele ederler.

Universitenin ilk yili, ogrenci halimizle (Kot pantalon&kazak) Akmerkez'de bir "mağazaya" girme curetinde bulunduk da, karsilastigimiz muameleyi anlatmaya utanirim. Bir de, anne babasi avukat olan ve cok zengin ancak alcakgonullu ve "siradan" bir arkadasimin Vakko'da yasadigi bir olay var ki... Insanliktan cikmak kotu bir sey diye dusunyuor insan..

siyah zambak:) Ya benimsin ya kara topragin he? :)

7/31/2006 08:12:00 pm  
Blogger ..::Lal-ı Reyhan::.. said...

rahmetli de öyle söylerdi. he.?

8/01/2006 06:32:00 pm  

Post a Comment

<< Home