05 January 2006

Nerde bu millet? Nerde bu devlet!?


£1.20 olan tek kullanimlik Londra otobus bileti fiyati yeni yil itibariyle £1.50 olmustur! Bu demektir ki metro karti, haftalik ve aylik otobus kartlari da zamlanmistir! Vatana millete hayirli ugurlu olsun!

Kizil Ken adiyla maaruf Londra belediye baskani Ken Livingston (bakiniz, halkiyla birlikte toplum tasim araci kullanan, makam otosuz belediye baskani fotosu:)), "toplu tasimada daha ucuz, daha kaliteli" hizmet sozu ile bir kac yil once Londra sehir merkezine hususi arabalarin girisini "congestion charge" adi altinda gunluk £5 yaparak tarihe gecmis ancak bir sure sonra hem congestion charge'lara ufak ufak zam gelmeye baslamis hem de daha ucuz ve kaliteli sloganinin oznesi konumunda olan toplu tasim araclari sektirmesiz zamlanmaya devam etmistir.

PS: Congestion charge'dan kazanilan parayi toplu tasimaya yatiracaklardi sozde!

Konudan cikarilacak ders: Sosyalistim diyenden korkacaksin!



.

1 Comments:

Blogger ladybird said...

sadece congestion charge ile sinirli tutmuyorlar, ozel otolarin trafik kirliligi yaptigi dusuncesiyle araba ile yola cikmamamiz icin her tur onlem aliniyor sanki. Otobusler'de kamera-otobus seritlerine hic giremiyorsun..heryerde kamera-1 dk durup yolcu indirme/bindirme yapamiyorsun yoksa flash hemen patliyor..ayrica benzine surekli zam! ee arabadan insek toplu tasita binsek gene zam!! Bir atim olsa ona binicem..en iyisi bisiklet sanirim:)

1/07/2006 10:32:00 am  

Post a Comment

<< Home