03 February 2006

Makber ve Kader

Suudi Arabistan'dan Misir'a dogru yola cikan gemi 1414 yolcusuyla Kizildeniz'de batmis. 10 kisiyi kurtarabilmislerdi su ana kadar. Sayi ne yazik ki bu kadarla sinirli kalacak gibi gorunuyor.
Gemi kazasi bana iki kisiyi hatirlatti; Hamiyet Yuceses'i ve babami.


Hamiyet Yuceses'in yeni evlendigi elektrikci bascavus esi Fethi Yuceses'in de icinde bulundugu Atilay denizaltisi 1942 yilinda buyuk ihtimal Canakkale Savasi'ndan kalma bir mayina carparak 39 denizcisiyle batiyor. Hamiyet Yuceses'in soyledigi Makber sarkisi bu olay ile butunlesmistir.

Bu arada dunyanin ilk denizalticilar aniti Turk sehitleri adina Gelibolu-Turkiye'de 2004 yilinda dikilmistir. Yarisi suda, yarisi yuzeyde olan anit batan bir denizaltiyi sembolize ediyor.


Babami hatirlamamin sebebi ise; gencliginde bir gun arkadasi ile kalkmakta olan vapura yetismeye calisiyorlar. Arkadasi limandan vapura atlayarak yetisiyor, vapur limandan uzaklastigi icin babam atlamaya cesaret edemiyor ve vapuru kaciriyor. Vapur batiyor, arkadasi vefat ediyor.
1 saniye sonramiz bile garanti degil acaba olume ne kadar hazirlikliyiz?


Bu arada Hurriyet gazetesinin ciddiyetsiz haberciligine guzel bir ornek; Hamiyet Yuceses ve denizalti ile ilgili arama yaptiginizda Hurriyet'ten karsiniza iki farkli haber cikiyor. Bir tanesi Atilay denizaltisinin 1942'de battigini, Hamiyet Yuceses'in esi Fethi Yuceses'in de aralarinda bulundugunu ve 39 denizcimizin sehit oldugunu anlatan Sunay Akin'in kose yazisi.

Digeri ise Deniz Seki'nin Hamiyet Yuceses'i canlandiracagi filmin cekimlerinden bahseden ve batan denizaltiyi 1953'te Isvec bandrollu gemi ile carpisarak batan Dumlupinar ile karistiran, Hamiyet Yuceses'in esini; "sevgilisi Selami Cavus" yapan GERIZEKALI magazin servisinin SALAK haberi!!!

Elbette ki Sunay Akin'in kosesinde yazdiklari dogru. Turkiye'nin en iyi gazetesi buysa varin gerisini siz dusunun!! Kendi gazetesinde birbirine zit iki haberi yayinlayacak kadar yayin anlayislari, neyin ne oldugundan habersiz, arastirma ozurlu cahil gazetecileri var iste..

tahin


0 Comments:

Post a Comment

<< Home