20 April 2006

Bir anekdot

Londra'nin Hackney semti, farkli ırklardan ve dinlerden insanlarin bir arada yasadigi renkli bir bolge. Belediye bunyesinde bulunan ve Hackney bolgesi icinde faaliyet gosteren; Musluman, Hristiyan ve Yahudi din adamlarinin onculugunu yaptigi bir sivil toplum orgutu var.

Bu STO, belirli araliklarla toplantilar duzenliyor, kendi gundem ve calismalarini belirliyor. Belediye sınırları icinde yasayan genclerin egitimi, uyusturucu, serserilik vb kotu aliskanliklara karsi korunmalari icin programlar hazirliyor, sorunlu genclere yardimci oluyor, belediye sınırları icerisinde huzurlu bir toplum olusturmak icin ortak bir calisma yurutuyor.

Her din adami, kendi cemaatleri icinde diger din mensuplarina yonelik hosgoru ve anlayisin artmasi icin calisiyor. Herhangi bir din grubuna yonelik saldirida toplu hareket ediyorlar; sinagoga saldiri yapildiysa musluman ve hristiyan din adamlari haham'in yaninda yer aliyor ve saldirilari birlikte kınıyorlar. Yine camiiye yonelik bir saldirida ayni sekilde hareket ediliyor.

Bir gun bir imam, bir rahip ve bir haham...:) {Bizim STO'luler:) }
Yaptiklari bir toplanti sonrasinda taksi cagriyor.
Kapidan birlikte cikan rahip, haham ve imam bir sure sohbet ediyorlar. Onlari geciren rahip iceriye giriyor, imam ve haham gulerek sohbet etmeye devam ediyor. Arabanin yaninda sohbete ve sakalasmaya devam eden imam ve haham el sıkısarak ve birbirlerine sarilarak vedalasiyorlar. Imam, hahamin binmesi icin arabanin kapisini aciyor ve onu yolcu ediyor.

Tum bunlari saskinlikla izleyen Ingiliz taksi soforu; Bir haham ve bir imam sakalasarak sohbet ediyordu. I thought i was dead and in heaven! (Öldüğümü ve cennette oldugumu sandim!) diyor :)

Bu kadar temel ve insani degerlerden uzaklasmak&uzaklastirilmak kaniksanirken, olmasi gereken gerceklestiginde saskinliga dusuyoruz.



tahin

0 Comments:

Post a Comment

<< Home