08 August 2006

Rakamlardan ibaret Canlar




İsrail'in Lübnan saldırıları 28'inci gününe girerken, savaşın istatistikleri yayınlandı. Buna göre yarıya yakını çocuk 932 Lübnanlı öldü, 3 bin 293 Lübnanlı yaralandı. İsrail uçakları 8 bin 700 sorti yaptı, 146 köprü, 72 yol yıkıldı.


Yariya yakini cocuk 932 kisi. Boylelikle Israil kendisini "tehdit" eden cok onemli bir "kuvveti" ortadan kaldirmis oluyor!

Guneydogu'da, evine yapilan baskin sonucu Jandarma Astsubay 38 yaşındaki Levent Çevik sehit edilmis. Normal prosedurun disina cikilarak, yuzyuze haber vermek yerine telefonla haber verilen sehit babasi da kalp krizi gecirerek vefat etmis.



Allah hepsine rahmet etsin.

Nasil bir Turkiye, nasil bir dunya!?

Turkiye'de, ailesinde ya da yakin cevresinde sehit vermemis kimse kalmadi herhalde?



tahin

2 Comments:

Blogger ERDIL said...

Tahin kardes bazi degerlerimizi de kaybetmeye basladik.Insanlar halen bir gün öleceklerini unutuyorlar.Ölüm hepimiz icin yazilmis bir emir.Bu gün ellerini kana bulayan bir kisi.Baba oldugu zaman.Dede oldugu zaman cocuguna hangi Tarih kitabini okutacak.Ya firlattigi bumeran tekrar geriye döndügü zaman ya cocugu ya torunu olursa ne olacak hic bunlari düsünmüyormu.Bunlar hicmi sinemaya gitmiyorlar.Vietnam dan geri dönen
askerlerin geceleri nasil uyuyamadigini nasil vicdan azabi cektiklerini de seyretmediler mi.Canlilar arasinda en Aptal mahluk'un insan oldugunu ispatlamak icin mücadele mi veriyorlar.Tarih bombalar atan milletlerin.O bombalarin bir gün kendisini de vuracagini yazmakla bitirememis.Bir evi basip bir insani kallesce katleden bu insan denilen canli bir gün ayni mermilerin kendini katledicegini halen ögrenemedimi.
Saygilar tahin kardesim.

8/09/2006 12:07:00 am  
Blogger berra said...

O rakamlardan ibaret olan canlara yenileri eklendi bugün.Onlarca kişi daha bombalarla yıkılan binaların enkazından çıkarıldı.Bizim şimdi yaptığımız gibi bir zamanlar onlar da sıcak evlerinde çocukları ile oturup kimbilir geleceğe dair ne hayaller kuruyorlardı.Şimdi ise sadece rakamlardan ibaretler.Bugün o rakamlardan biri gazete manşetlerine taşındı."Dünyayı ayağa kaldıracak fotoğraf" diye manşet attılar.Annesinin kucağında can veren ve henüz 10 günlük olan bir bebek fotoğrafıydı bu.Dünyayı ayağa kaldırır mı?Ben sanmıyorum.Binlerce masum insanın katledilmesini seyreden dünyadan benim bir beklentim yok artık.

8/09/2006 12:28:00 pm  

Post a Comment

<< Home