01 March 2006

Ebe-sobe:)

Sevgili n.e.y sobelemis:

Yaptığım 4 iş:

Tamami universite ogrenciligim sirasindaki ilk 4 isim;

  1. Universite kutuphanesinde part-time kutuphanecilik, (Ilk ve en cok sevdigim isimdi. O kadar uzun sure calismis ve kitaplara asina olmustum ki bir kac yil sonrasinda; ders yili basinda hocalarin sayfalarca verdigi "okuma" listesindeki kitaplarin hangisi kutuphanede var, hangisi yok aninda isaretliyordum arkadaslar icin:))
  2. Ressam&Fotograf sanatcisinin asistanligi, (Kutuphanenin kucuk ve karanlik bir odasinda arsivleme yaparken sanatci tarafindan kesfedilmistim:) Masonlukla ilgili ilk bilgilerimi onunla yaptigim sohbetlerde ogrenmistim. Reproduksiyon yapimini ve bir kagidin kenarinin, bir bicak gibi keskin olabilecegini de:)
  3. Bir hukuk firmasinda borclu takipciligi, (T Telefon firmasinin ve S internet firmasinin binlerce borclusunun dava dosyalarinin takibi yapiliyordu. Borcunu odemeyip icralik olanlardan borclari tahsil edilmeye calisiliyor, odeyemeyenlere icraaya gidiliyor, kimisine de kamu davasi aciliyordu. Ben sadece ofis icinde, bazen de adliyede calisiyordum. Sisli adliyesinin, tozlu arsiv odasinin raflarinin tepelerinde geyik yaparak, bagirarak, gulerek, bu isi yapmasi gerekirken rusvet vermedigimiz icin yapmayan memurlara sevgilerimi ileterek:)..vs dosya aramisligim ve pirelenmisligim vardir:))
  4. Yahudi bir isadaminin asistanligi, Ancak asistanligim is alaninda degildi. Sosyete tarafindan cok iyi taninan, cok zengin bu ailenin yasli uyelerinden olan (bir baska) Y. bey islerini ogullarina devretmis (bir oglu o donem Amerika'daki Turk-Amerikan Dernegi'nin baskan yardimcisi idi) ve kendisini kisisel ugraslarina vermisti. Bunlardan bir tanesi de Canakkale'de bulunan ve yikilmasi gundemde olan tarihi bir sinagog'un korunmasi icin cikardigi sanal gazete idi. Benim asistanligim bu alandaydi. Turkiye'nin ve dunyanin farkli bolgelerinde yasayan Yahudilere internet uzerinden ulasmaya, soz konusu sinagog ve Turkiye'deki yahudiler uzerine bilgi ve gelismeleri haber vermeye calisirdi.
    Yahudilerle ve Turk yahudileri ile ilgili ilk ve temel bilgilerimi Y. beyden ogrendim. Evinde bir rahlede Tevrat ile Kur'an-i Kerim'i yanyana koymus, surekli inceliyordu. Cok derin bir tarih-dinler ve kulturler bilgisi vardi. Evinin bir odasi kutuphane olmasina ragmen, salonunun bir kosesi ve evinin koridorlari kitaplik idi. Hayatimda bazi kitaplari ilk kez onun evinde gormustum.Turkiye'ye inanilmaz bagli, Istanbul asigi bir insandi. Turkiye-Brezilya macinda Turkiye ilk golu attiginda sevincinden aglamisti.
Esinden ayrilmis olan kizi saniyoruz ki musluman olmustu. Kendisinin de kulagina kizinin namaz kildigi bilgileri geliyordu. O yuzden islami daha bir ozenle inceliyordu sanirim. Aslinda Y. bey uzerine ayrica bir post yazsam iyi olacak. Anlatmakla bitecek gibi degil cunku.

Biraz garip isler yapmisim galiba:)

Defalarca izleyebilecegim 4 film veya dizi:

  1. Cagri-The Message
  2. Fahrenheit 9/11
  3. Crouching Tiger, Hidden Dragon
  4. Veer Zara

Yasadigim 4 yer:

  1. Canakkale ('nin bir ilcesi)
  2. Istanbul
  3. Londra

Izledigim 4 televizyon programi: (Su aralar)

  1. Megastructures
  2. You are What You Eat
  3. Apprentice
  4. Extraordinary People
Tatil icin gittigim 4 yer: (Bir zamanlar)
  1. Kapadokya
  2. Edremit Korfezi
  3. Milas ve Cevresi
  4. Ilgaz

En sevdigim 4 yiyecek:

  1. Turk cayi,
  2. Acili her turlu yemek & aci biber, (Mumkunse herseyi acili ya da aci biberle yemeyi tercih ederim, tatlilar haric:)
  3. Makarna, (Sarimsakli&yogurtlu tercihimdir:)
  4. Sutlu tatlilar ve kesinlikle ev yapimi baklava.

Hemen simdi olmak istedigim 4 yer:

  1. Mekke&Medine-i Munevvere,
  2. Irak,
  3. Memleketim, (Anne&Babam'in yaninda olabilmek icin)
  4. Girne, (Kardesimin yaninda olabilmek icin)


Sobelediğim 4 blogcu :

Eger cevaplamak isterlerse;

  1. Mehmet Livvarcin
  2. Cem
  3. Nergis
  4. Bunu okuyup cevaplamak isteyen herkes:)


tahin

2 Comments:

Blogger Narcis said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3/02/2006 01:05:00 am  
Blogger tahin said...

Tesekkurler nergis,
Blogunda sanirim senin fotografini gormustum, ciftlik evinde.. O kadar ince olmanin sebebini anliyorum simdi;) Mashallah..

n.e.y; gidelim inshallah, Iskocya'ya da gidelim inshallah:)) Tatile atla gel, biz seve seve misafir ederiz sizi.. Ladybird var, ben varim:))) Kalacak yer cok;)

3/02/2006 01:01:00 pm  

Post a Comment

<< Home