22 April 2006

Ogretmen ve Kufur!

arzumbenim; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 29; İl: Kayseri
Geçen hafta bir arkadaşımla, uzun zamandır ilk defa futbol maçına gittik. Maçı seyrederken yanımızdaki, arkamızdaki ve önümüzdeki herkes doya doya küfür ediyordu. Biz ise, iki arkadaş sessizce maçı izliyorduk. Buna dayanamayan yanımızdaki bir seyirci,
"Abi siz öğretmen misiniz?"
deyince epey güldük.

İtiraf.com




tahin

13 Comments:

Blogger ladybird said...

Gecenlerde bloglarda ogretmen&anne olan bir bayanin ozelde yani bloglarda (blog nasil ozel oluyorsa) istedigi gibi kufur edebilir, ozgurce yazabilir dusuncesini savunmuslardi..

Bu itiraftada goruldugu uzere toplumumuz bir ogretmenin futbol macinda bile kufur etmemesi gerektigini, her ortamda edebini takinmasi gerektigini benimsemis..Neden cunku cocuklarin 2. adresidir mektepler..ogretmenleri anne yarisi gibidir bana gore..

Ilk okul ogretmenimi hanimefendiligi, nezaketi ve takindigi tavirlarindan oturu cok severdim..Hayranlik besledim ogretmenime senelerce..Acaba diyorum cok sevdigim ogretmenimin kufur ettigini, abuk subuk konustuguna sahit olsaydim ayni degeri verirmiydim?

Nasil anne&baba cocuk icin mukkemel varliklar olarak goruluyorsa bir ogretmende hayatimiza&egitimimize ilk adimimizi attigimiz okul yasantimizda mukemmel gorunen (kimse mukemmel degildir) edebi, ahlaki ile ornek sahsiyet olarak gorunmek durumundadir..

Benim de burada ozel olan hafta sonu Turk okulunda ogretmenlik yaptim..Daha once veli olarak gittigim okula ogretmen kimligi ile gittigimde gerek veliler gerek ogrenciler ile cok daha dikkatli iletisim kurmaya calistim..okul disinda da ogrencileri programlarda gordup konustugum icin davranislarima her zamankinden daha cok ozen gosterdim..

Ogretmen&anne&kadin her zaman agir basli, terbiyeli, sozunu bilen, nezaket sahibi olmali..

Edep ya hu!

4/22/2006 03:10:00 am  
Blogger ladybird said...

Ooo ankette baslatmissiniz tahin hanim..Sonuclari merakla bekliyorum ;)

4/22/2006 03:14:00 am  
Anonymous Anonymous said...

bana kalırsa bu konu su götürmez bir gerçek. üzerinde tartışmaya bile gerek yok. hatta anekte bile ihtiyaç yok. öğretmenler bir toplumun şeklillenmesindeki en büyük etkenlerden biridir.

4/22/2006 07:57:00 am  
Blogger life said...

Öğretmenlik öyle bir meslek ki ,sadece okulla kalmayıp özel hayata taşınan bir görev.Ayrıca içnde görgü kurallarını aşacak kadar serbestlik gören,rahat olabilen,sınıfında da o rahatlıkla hareket edebilir.Yani içine öyle bir sinmiştir ki herkesin okuduğu ,görebildiği net ortamında bu rahatlıkla ve serbestlikle davranan biri her halikarda özel yaşantısında da mesleğini icraa ederken de bu rahatlığı koruyabilir.Net ortamında 60 milyon ama sınıfında 40,50 kişi vardır.60 milyonun içinde bu şekilde konuşabiliyorsa sınıfında düşünmek bile istemiyorum:((

4/22/2006 02:49:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

ladybird sana katılıyorum çocuklarımıza yön veren öğretmenler bu şekilde davranmamalıdır... hani ne derler imam osurursa cemaat ortalığı batırır... affedersiniz yani

4/22/2006 04:53:00 pm  
Blogger Editör said...

ben konuya diger pencereden bakmak istiyorum... hangi maca gittiniz ? ve benim icin liverpool un bir macına gidip izler misiniz :)

hep istemisimdir anfield road da liverpool u izlemek...

öbür pencereyi acıyorum simdi :
" ögretmen herhangi bir yerde ve herhangi bir kisi karsısında örnek kisidir ve öyle de olmak zorundadır... "

netice-i kelam insanlarla ugrasmak zordur haliyle ögretmen olmak zor istir...

4/22/2006 09:13:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Sadece öğretmenler mi ?
Ne saçma..
Diğer tarafta başkaları küfürlü yazabilir ama öyle mi?
Bu mu çıkıyor sonuç olarak..?

Öğretmen olup olmaması önemli değil..
O zaman anne baba olan kimseler bloglarında küfür kullanmasın..

Çünkü sadece öğretmen değil , asıl etkili olan anneler ve babalardır.

Yani öğretmen olarak ayrılması ve bunun üzerine bir anket yapılması kadar saçma bir şey olamaz..

4/22/2006 10:19:00 pm  
Blogger ladybird said...

Sana katiliyorum anonymous bey/hanim..Cok sacma bir anket bu..

Bu blogda bilimsel bir anket yapilmasini acilen talep ediyorum! Kadinlar, erkekler, anneler, babalar, anneanneler, babaanneller, dedeler, muhendisler, doktorlar herkesi iceren bir anket hazirlayin..

Demek tahin hanfendi ogretmenler kufur edemez ama digerleri eder dusuncesini savunuyor..cik cik cik..

Bu blog sahibi ayirimcilik yapiyor..

Degil mi anonim?

Cok zekice bir sonuca varmissin..masaallah..nazar degmesin aklina insaallah..

4/23/2006 12:26:00 am  
Anonymous Anonymous said...

su var iyi olani kotuyu gorunce anliyabiliyoruz.kotu egitimcilerde olabilir..neden olmasin herkes ayni meslege sahip olsada ayni mesleki sorumlulugu tasiyarak meslegini yapmiyor.maddi imkansizliklar nedeniyle zaten zar zor gecinmeye calisan ogretmenler solugu ozel okullarda dersanelerde aliyor.Ozel oldugu icin yonetmeliklerde daha serbest ve yoneticilerde ogretmenlere ve ogrencilere daha toleransli davraniyor.Aslinda Bu durumda okul yoneticilerine is dusuyor olmali..yada cocugunun okul yasamini takip eden velilere..Ben bir egitimcinin okul yasami disindada ayni prensipde,disiplinde olmasi gerektigini bildigini saniyorum.Mesleginin getirdigi bir sorumluluga sahip cunku..anne babadan sonra cocugun tum yasamini nasil bir kimlik secmesi gerektigi konusunda en onemli kisilerden biri ogretmenler.nasil sirtlarinda tasidiklari bu sorumlulugu hice sayip yanlis ornek olabilirler ogrencilerine? hic sanmiyorum.u yuzden ben ogretmenim ama kufurde ederim diyenlerin egitimci olduklarina inanmiyorum.

4/23/2006 03:18:00 am  
Blogger Ebrûlî said...

Küfürbazlar bloglarında sosyal kimliklerini belirtmeli mi belirtmemeli mi şeklinde bir anket talep ediyoruz! ;-)

Ben şimdiden oyluyorum. İlle de küfür etmek istiyorlarsa öğretmen olduklarını belirtmeden etsinler.

4/23/2006 10:02:00 am  
Blogger ladybird said...

Anket sonuclari:
Evet oyu=6
Hayir oyu=42

Evet oyu kullananlarin 'next blog' yaparken, turkce anlamasalarda "aa burada bir anket varmis, haydi oy vereyim" diye dusunduklerini saniyorum ;)

4/23/2006 03:38:00 pm  
Blogger life said...

6 tane oyu neye göre değerlendirme yapıp veriyorlar.Acaba uluorta, çoluk çocuk herkesin ulaşabileceği net ortamında küfür etmenin dogru olduguna gore mi?

4/23/2006 03:46:00 pm  
Blogger Aşk-ı Beka said...

Ben de ister öğretmen olsun ister doktor, hakim, şoför, bakkal, manav, mühendis, mimar, ne olursa olsun herkesin insan olmasını talep ediyorum !!! ..Argodan ve yalandan korkmam yılandan korktuğum kadar da diyebilirim..
Erkeklere de bayanlara da hiç ama hiç yakışmıyor..
Ben argo konuşmalarda, ve envai çeşit geyik muhabbetlerinde hayatı alaya alma gibi bir tavır sezinliyorum, hayat ki çok kıymetlidir, hayat ki asla onunla dalga geçemeyiz..Ama asrın marazlarından birisi olduğunu sanıyorum bunun..

4/23/2006 10:56:00 pm  

Post a Comment

<< Home