12 July 2006

Dünyanın en mutlu ülkesi

Vanuatu!



New Economics Foundation (NEF) tarafından yayımlanan ve 178 ülkenin sıralandığı Happy Planet Index (Mutlu Gezegen İndeksi) listesinde Türkiye 98. sırada yer alırken, 209 bin nüfuslu Vanuatu’da insanlar dünyanın kaynaklarını çok tüketmediği ve çok paraları olmadığı halde kendilerini çok mutlu hissediyor ve uzun yaşıyor.



Demek ki neymis, para mutluluk getirmezmis:)



Habere yapilan yorumlar da ilginc:)



Yağmur Kurt



ingiltere, fransa gibi ülkeleri geride bırakmamız zeka seviyesi ile mutluluk arasındaki ters ilişki ile açıklanabilir ancak. akla aziz nesin'in bu konudaki teorilerini getiriyor.


Bu durumda dunyanin en mutsuz ulkesi dunyanin en zeki milletini mi barindiriyor yani? Hm.. demek ki Zimbabveliler dunyanin en zeki milleti..?!



Yaklasimini sevsinler..



Ingilizlerle Fransizlari bilmesek inanacagiz.. Tanimadigimiz, bilmedigimiz kisi ve konular hakkinda ne kadar kolay ahkam kesiyoruz. Kendi milletini bizim kadar asagilayan baska bir millet var midir acaba bu dunyada? Baskalarinin bizi ezmesine gerek yok, biz yeterince kendimizi eziyoruz zaten..



Kafatasi irkciligi buna denir iste.. Bir insan sirf Ingiliz, Fransiz oldugu icin zeki kabul ediliyor, biz ise Turk oldugumuz icin otomatikman aptal kategorisine giriyoruz.. Tabii canim tabii..


Imza: Aptal ve mutlu Turk:)



YONCA SATIŞ


Şu haberlere baksanıza nasıl mutlu olabiliriz ki başımızdakiler sağolsunlar.



Bu da herseyin sorumlusu olarak siyasetcileri goren bir vatandas. Kendi mutsuzlugunu bile siyasetcilere yukluyor. ABD'de, Japonya'da.. yasarsan mutlu mu olacagini saniyorsun? Bu zihniyetle, uzaya da ciksan mutlu olmana imkan yok.. Aci ama gercek..







tahin

7 Comments:

Blogger ERDIL said...

Gazeteci yeni tımarhane müdürüne soruyordu:
-Siz daha dün, delileri kaçırmamak için çalışanlar arasında değil miydiniz?
Müdür bu soruya, Evet, diye karşılık veriyordu.
-İçeri kapatılanların akıllı olduklarını bilmiyor musunuz?
-Biliyorum
-Sizi buraya kim müdür yaptı?
-Deliler.
-Öyleyse, nasıl oluyor da akıllı olduğunuz halde içerdeki akıllı arkadaşlarınızı dışarı bırakmıyorsunuz?
Müdür, bu soruya çok kısa ve kesin şu cevabı vermişti:
-Arkadaş, vazife vazifedir. İşte o kadar.
Yine düne kadar akıllı olan hastanenin müdür yardımcısı, gazetenin bu sorusuna, Beyanat vermeye yetkili değilim, diye cevap vermişti.
Yorumuda sen yaz tahin kardes.
Saygilarla

7/12/2006 04:27:00 pm  
Blogger tahin said...

Erdil baba,
Duruma gore kim akilli, kim deli degisir diyorsun:) Vatan sagolsun:))

7/12/2006 04:38:00 pm  
Blogger birisinin yeri said...

paranın mutluluk getirdiğine inanmıyorum.
sadece günlük yaşamsal ihtiyaçları karşılamak dışında olanlar...yani fazlası mutsuzluk bile getirebilir dersem abartmış olmam...

7/12/2006 08:15:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Türküm Doğruyum Mutluyuum....

: )

Anarshi

7/12/2006 09:15:00 pm  
Blogger tahin said...

baver,
Bence de fazlasi mutsuzluk getiriyor. Hele de helal kazanc disindaki her bir kurus mutsuzluk sebebi. Insalar bunu kabul etmek istemese de..

anarshi,
Bence deee :)

Elhamdulillah. Saglikli oldugumuz anlarda, hasta olanlar icin; mutlu oldugumuz zamanlarda da mutsuz olanlar icin dua etmeyi unutmayalim.

7/12/2006 10:18:00 pm  
Blogger berra said...

Her gün haberlerde yüzlerce insanın ölüm haberlerini dinlerken ne kadar mutlu olabilirsek o kadar mutluyuz işte.Mutluluğu sadece parayla orantılamak ne kadar doğru sizce...

7/13/2006 07:20:00 am  
Blogger tahin said...

Sevgili berra,
Su zaman diliminde, insan olanin, musluman olanin eglence&mutluluk konusunda dusunceli ve dengeli olmasi gerektigi fikrindeyim. Masum ve mazlum insanlar aci cekerken gonlumuzce eglenmeye hakkimiz yok. Meger ki vicdan sahibi isek.

Ancak diger yandan, Peygamber Efendimiz her ne olursa olsun dengeli bir hayat surmus, olumlerin, savaslarin,sikinitlarin suresince ve sonrasinda kendisine ve cevresine dunyayi zinda etmemistir.

Surekli mutsuzluk bir ruh hastaligi. Muslumanlar olarak hem beden hem ruh sagligimizi korumak zorundayiz.

Olabildigimizce pozitif/umitkar olmali ve baskalarinin mutlulugu icin surekli cabalamaliyiz ki, huzurla gelecek mutluluk bizimle olsun inshallah.

En buyuk mutluluk Allah'a kulluk edebilme cabasidir. Allah herkese nasip etsin inshallah.. Herseye sahip olsa da, imansizlikla gelen, yurekte kapkara ve apagir yukun altinda ezilenlere iman etme mutlulugunu taddirsin Allah inshallah..

7/15/2006 01:44:00 am  

Post a Comment

<< Home