12 July 2006

Kitap..Kitap..Kitap

Sakine Akca: Elveda Ankara



Abdulkadir Geylani: Sirru'l Esrar






2 Comments:

Blogger ERDIL said...

Bu kitap benim okuduğum kitaplar arasında en zor kitap, kendim yazdığım için. Çok zor bir kitaptı. Başlangıçtaki anıları tekrar yaşamak, tekrar hatırlamak çok zor oldu benim için.
Demis Sakine Akca.
Bir Ankara ailesinin öyküsü
okunmaya deger bir kitap icerikliginde cok tanisik isimleri bulabiliriz.
Saygilar

7/12/2006 04:47:00 pm  
Blogger tahin said...

Kitabin asil kahramani, Konya'da 2004 yilinda yikilan Zumrut Apartmani enkazinda 2 oglu, 1 kizi, kendi evladi gibi yetistirdigi yetim yegeni ve annesi ile sehit olan Safiye Oguzalp'tir.

Tv'lere de; "insanlik olmemis, yetim hakki yemeyenler de var bu ulkede" gibi sloganlarla haber olan; "Bu ziynet ve para yetim Muhammed Selman'a aittir, kimse almasin" yazili mucevher kutusunu, yetim yegeninin hakkini koruyan ve kollayan kadindir Safiye Oguzalp.

Sakine Akca kitabin son bolumlerinde soyle yaziyor;

Esyalarin icinde Safiye'nin notuna rastliyorum. Unlem isareti ile dikkat cektigi notu soyle: "Ara yatak takimi ve posetin icindekilerle orgu masa ortusu Selman'in esyalari!" Dinleyenler, Selman'la ilgili altin kutusunun bulundugunu, onun yetim mali oldugunun Safiye tarafindan icine yazilan yazidan anlasildigini televizyonlardan ogreniyorlar. Insnalar ibretle bu olanlari izliyor. Ben ise onun hayatina yillardir ibretle bakiyorum.


Safiye Oguzalp 1

Safiye Oguzalp 2

Safiye Oguzalp 3

Selman 1

Selman 2

7/12/2006 05:51:00 pm  

Post a Comment

<< Home