18 July 2006

Israil

Aslinda hersey, bundan yuzlerce yil once basladi. Ilk once milattan once 7. yuzyilda Babilliler, ancak ozellikle milattan sonra 2. yuzyilda Romalilar tarafindan topraklarindan cikarilan yahudiler dunyaya dagildilar.



Milattan once 7. yuzyil ve milattan sonra 2. yuzyildan bahsediyoruz. Yani gunumuzden 26 ve 20 yuzyil oncesinden.



Topraklarindan cikarilan yahudiler, farkli ulkelerde (Hindistan'dan Guney Amerika'ya) yahudi diasporasini olusturdu. Cok az bir kismi Israil topraklarinda kaldi. 1948'e kadar da bolgedeki halkla sorunsuz bir sekilde yasadilar. Dunyaya dagilanlar ise, yasadiklari ulkelerde zaman zaman yasanan ekonomik krizlerin sorumlusu tutuldular, surulduler, katliama ugradilar. (Ispanya, Almanya vs)



1800'lu yillarin sonuna geldigimizde, yapilan "Siyonist Yahudi" toplantilari sonucunda yahudiler kendi devletlerini kurma karari verdiler. Afrika'da toprak gosterildi, Arjantin'de yer gosterildi ama onlar bilmem kac yuzyil once yasadiklari Israil topraklarina yerlesmeye karar verdiler.



Bu kararin arkasindan, ozellikle 1900'lu yillarin ilk yarisinda, tum dunyadan, ozellikle Rusya ve Avrupa'dan Israil topraklarina goc basladi. Parayi bastirip Araplardan toprak satin aldilar. Ve bolgede cogunlugu saglamaya basladilar.



Arada, 1. dunya savasinda ortadogu topraklari Osmanli'dan alindi, Israil&Filistin ve civari Ingiliz somurge imparatorluguna katildi. Tabii bu sadece gostermelik bir hareketti. Asil amac, devlet kurmak isteyen Israil'e on yardimda bulunmak.



1948 yilina gelndiginde ise, batili devletlerin de destegi ile bagimsizliklarini ilan ettiler ve Israil devletini kurdular. O gunden bugune kadar da o topraklarda huzur bulamadilar.



ABD Israil'e her yil 3 milyar dolar yardimda bulunuyor! Tum dunyada en buyuk yardim yaptigi ulke Israil. ABD'de yasayan muslumanlarin vergileri, Filistinli, Lubnanli muslumanlarin basina bomba olarak yagiyor. Bu noktada, "ABD'de yasayip, vergi veren bir musluman olmanin" yeniden dusunulmesi gerektigi fikrindeyim.



Cok klise bir soz vardir; "Canim Araplar da satmasalardi topraklarini Israil'e! Satmasalardi boyle olmazdi!" Ilk basta haklilik payi tasiyormus gibi gorunse de, aslinda cok sig bir dusunce. Fakir araplar, ellerinde parayla gelen ve toprak&ev almaya calisan Israillilere topraklarini satarken acaba Israil'in orada bir devlet kuracagindan haberleri var miydi? Olsaydi canim! Degil mi ama!



Parayi verip topragi satin almak, o topraklarda yasayanlara tekmeyi vurup orada kendi devletini ilan etme hakkini verir mi? Bu bakis acisiyla bakarsak eger; Alanya'da yasayan 25 binin uzerindeki Alman, "Parami verdim, evimi satin aldim, ben bagimsizligimi ilan ediyorum" derse; "Hmm evet haklisiniz, parayi veren dudugu calar" mi demeliyiz?



Velhasil, sirf paralari oldugu icin, devlet kurmaya haklari oldugu dusunulen yahudiler, Filistinlileri ve Lubnanlilari oldururken, "terorle savastiklari" mantigi ile hakli goruluyor ve yine basta ABD olmak uzere batili devletler tarafindan destekleniyorlar.



Madem insanlarin, bir zamanlar yasadiklari topraklara gidip hak iddia etme ozgurlukleri var, o zaman bizler de soyle Avrupa ve Ortadogu'ya dogru acilalim, ne de olsa sadece 80-100 sene once oralardaydik!



Israil Lubnan'i bombaliyor. "Kendini savunuyor" mantigi ile hakli goruluyor. Ancak Lubnan'dan Israil'e bomba gonderen Hizbullah'in savunmasi terorist saldiri ilan ediliyor. Israil, kacirilan 2 askerine karsilik yuzlerce sivili oldurme hakkini kendinde buluyor. Isin kotusu batili devletler, UN, EU ve belki ulkemizdeki bazi kendini bilmezler de bu hakki onlarda buluyor.



Once Lubnanlilarin yasadiklari koy ve kasbalara havadan brosur atiyorlar; "Bir an once terkedin, bombalayacagiz" diye. Sonra da Suriye'ye dogru kacmakta olan insanlarin konvoylarini bombaliyor.



Kacirilan 2 asker serbest birakilana ve Hizbullah silah birakana kadar saldirilara devam edecegini acikladi Israil. Kacirilan askerleri saliverilir mi bilemem ama Hizbullah asla silah birakmaz.



Israil, buyuk abisi ABD'nin de sınırsız destegi ile simarik bir cocuk gibi davraniyor. Sınırlarını Turkiye'nin guneydogusuna kadar genisletmeden de durmaya niyeti yok.



Daha once de yazmistim: Israil'in ilk basbakani David Ben Gurion, UN ve ABD tarafindan belirlenen Israil sinirlari ilk aciklandiginda; "Kendilerine verilen topraklardan simdilik memnun oldugunu ancak Israil devletinin kurulmasinin hemen akabinde guclu bir askeri kuvvet kurarak tum Israil topraklarinin tamamina yayilip yerleseceklerini" aciklamistir. Dunyanin gozu onunde asil niyetlerini ilan etmistir ve sozkonusu "tum Israil topraklari" Turkiye'nin guneydogusunu da iceren "Vaad edilmis topraklar"dir.


Acaba ABD'ye petrol satan Arap ulkeleri; "Israil saldirilarini durduruna kadar size petrol satmiyoruz" dese neler olurdu? Ama olur mu canim...! O zaman nasil petrol seyhlerinin karilari, kizlari Londra'da, Burberry'den, Harrods'tan binlerce sterlinglik alisveris yapacak? Ogullari onbinlerce sterlingi su gibi harcayacak!?



Ben bu satirlari yazarken, kim bilir Israil kac sivili daha; "terorle mucadele" bahanesi altinda oldurdu..



Hic kimse hic bir sey yapmiyor. Ne musluman devletler, ne batili devletler, ne UN. Hosunuza gitsin ya da gitmesin, terorist diye damgalanan Hizbullah'tan baska hic kimse bir sey yapmiyor.



Israil'e gelince: Bu dunyada "vatan" sahibi olmak kolay degil. Kimseye oyle, kendi kafasina gore masada yazdigi-cizdigi sekilde "vatan" vermezler. Israil "vatan" sahibi olmak istiyorsa once bunu kaniyla odeyecek. Ve oyle 60-70 sene de yeterli degil. Biz neredeyse 1000 yildir bu topraklardayiz, hala sehit veriyoruz. Para bir yere kadar soker, basini sokacak evin icin toprak satin alabilirsin ama vatanini kurmak icin kanini vermek zorundasin! Ne kadar kofte, o kadar ekmek. Bu kadar basit!







tahin

2 Comments:

Blogger Bâd-ı Sabâ said...

"Ben bu satirlari yazarken, kim bilir Israil kac sivili daha; "terorle mucadele" bahanesi altinda oldurdu.."

Vahşet sürüyor.

Hadi Filistin'deki rezalete alışmıştım, ama bu Lübnan vakası beni çok kızdırdı.

.:.: Bakınız :.:.

http://fromisraeltolebanon.info/

***

Hangi insanlık haklarının arkasına sığınarak sivillerin üzerine bomba yağdırılır anlamıyorum.

Hadi ordu ve devlet büyüklerini iktidar hırsı sarmıştır, peki İsrail halkı ne yapıyor; güya özgürlük simgesi Amerika'nın halkı ne yapıyor; Avrupa neden susuyor?!!!

7/20/2006 07:26:00 pm  
Blogger tahin said...

ABD halkinin dunyadan haberi yok. Lubnan'in nerede oldugunu dahi bilmeyen milyonlarca amerikali vardir. Onlar ancak petrol fiyatlari yukseldiginde kafalarini gomdukleri kumdan cikarirlar.

Avrupalilar da bakiyor maalesef.

Bir Ingiliz'in dedigi gibi, Tony Blair Ingiltere'nin en utancla anilacak basbakani olarak tarihe geciyor..

7/20/2006 07:53:00 pm  

Post a Comment

<< Home