25 January 2006

Ingiliz TiViileri..

Dun aksam kanallardan birisinde; "You are What You Eat" isimli bir program vardi. Programi, bu isimde bir de saglikli ve dengeli beslenme kitabi olan, sanirim doktora da yapmis olan bir diyetisyen sunuyor.
Sagliksiz, abur cuburla beslenen kisilere gidiyor, yediklerini, ictiklerini, dilini, diskisini gozden geciriyor ve ne yemesi gerektigini ogretiyor falan filan.
Dun aksamki programdaki obez ablamiz tamami hazir yiyeceklerden ve diyet koladan olusan bir beslenme sekline sahip. Yedikleri arasinda, burdaki pek cok Ingilizin de yedigi gibi, doner de var. Programci kadin donere bakip yuzunu burusturarak, korku icinde!; "Bu da ne boyleee?? Hayatimda gordugum en igrenc seeeyyy.. Bunu mu yiyorsuuuun? Ama nedeeeen?" dedi. Obez teyze de; "Yiyorum cunku ucuz" dedi ki hakli. Burdaki Turkiyeli donercilerimiz; kendileri ile hic bir abur cubur saticisinin yarisamayacagi kadar ucuza doner satiyorlar. Bunu da; buraya iltica edenleri; kacak olarak, cok ucuza, gunde 12-14 saat calistirarak ve anlastiklari toptan et ve doner saticilarindan haftada 250 kilo aldiklari doneri 50 kilo almis gibi gostererek vergi kacirmak suretiyle sagliyorlar! Hukumet de tum bunlari bildigi halde, Ingiltere'nin ucuza karnini doyuran ve ekonomiye cok buyuk bir hareketlilik getiren donercilere goz yumuyor.

Neyse, programa donersek; Programci teyzemiz bir porsiyon kopek mamasi ile bir porsiyon doneri yan yana koyup; donerde, ayni orandaki kopek mamasindan daha fazla kalori ve yag oldugunu soyledi. Obez teyzeye de; "Nasil ki kopek mamasini yemiyorsan bunu da yememen gerekiyor" dedi.. "Bu kadar da olmaz, resmen donerimize hakaret ediyor" dedi esim. Turkiye'deki donerciler birliginden kinama mesaji, burdaki donercilerimizden de 1 gunluk hizmet vermeme protestosu ile Ingilizleri 1 gun ac birakmasini bekliyorum:))


tahin

0 Comments:

Post a Comment

<< Home