23 April 2006

Dunya Bilardo Sampiyonasi ve Bir Hidayet Oykusu

For English


Ronnie O'Sullivan

15 nisanda baslayan, 1 mayista sona erecek olan Dunya Bilardo Sampiyonasi Ingiltere'nin Sheffield sehrinde, Crucible Tiyatrosu'nda devam ediyor.

BBC2 tum gun bilardo karsilasmalarini veriyor. Sampiyonayi Turk Eurosport'ta da izleyebilirsiniz.


Ronnie O'Sullivan
Bugunku karsilasmalari izlerken 2.5 yil once gazetede okudugum bir haber aklima geldi. Gazetenin orta sayfalarinda, kucucuk bir kutucukta kisaca verilmis olan haberde "Ingiltere Bilardo Sampiyonu XX'in musluman oldugu" yaziyordu.

Oyuncunun ismini unutmustum tabii. Bilgisayarda sorun oldugu icin interneti aksama kadar kullanamadim, musluman olan bilardocunun da ismini ogrenemedim. Bu arada saatlerce Ronnie O'Sullivan ve Ryan Day arasinda yapilan karsilasmayi izledik. Gozlerine surme cekmis Day'in ya da onlardan sonra yarisan, Dubai'ye yerlesmis bir bilardocunun musluman olup olamayacagini dusunduk. Simdi yaptigim kisa bir internet turunda Ronnie O'Sullivan'in aradigimiz adam oldugunu ogrenmis oldum:)



Ronnie O'Sullivan
2001 ve 2004 Dunya sampiyonu olan ve hizli oyunculugu sebebiyle "Roket" lakabi ile anilan 30 yasindaki oyuncu 2003 yili agustosunda musluman olmus.

Dogu Londra'da Roman-Katolik olarak buyutulen bilardocunun muslumanligi secmesinde etkili olan kisi, yakin arkadasi olan Yemen dogumlu British boksor Prince Naseem Hamed

Ayni yil icerisinde hem dunya hem UK sampiyonlugunu kazanan az sayidaki bilardoculardan olan O'Sullivan zor bir cocukluk donemi gecirmis. Babasi cinayetten, annesi de vergi kacakciligindan hapse girmis.

Bilardonun Mozart'i olarak adlandirilan O'Sullivan 16 yasinda profesyonel oyuncu olmus. 17 yasinda kazandigi UK sampiyonasi sonucunda, bir siralama turnuvasini kazanan en genc oyuncu olarak tarihe gecmis. Ancak ustun yetenegine ragmen alkol&uyusturucu bagimliliginin ve depresyonun pencesine dusmus.

2003 agustosunda Londra Islam Kultur Merkezi'nde sade bir torenle musluman olan O'Sullivan 'in adina basin aciklamasini yapan annesi; oglunun "muslumanligi sectikten sonra cok daha mutlu&huzurlu bir insan oldugunu, bundan sonra da hep boyle kalacagini" umut ettigini soylemis.

Dualarimiz O'Sullivan ve tum musluman kardeslerimizle.

Bu arada, bugunku karsilasma 4-4 berabere sonuclandi. O'Sullivan su anda 49812 puanla dunya bilardoculari siralamasinda birinci sirada. Su anda dunyanin en iyi bilardocusu kabul ediliyor.




Kaynak:
Wikipedia


tahin

6 Comments:

Blogger ladybird said...

Hidayet ne kadar kiymetli...

Cennetin anahtarini kazandi O'Sullivan..Salih ameller isleyerek bu hidayeti omur boyunca korumak nasip olur ins..

4/24/2006 08:19:00 am  
Blogger life said...

Çok sevindim birinin daha müslüman olmasına.İnşallah çevresindekilerde onu örnek alırlar.

Allah’ın yardımı ve fetih (Mekke fethi) geldiğinde ve insanların bölük bölük Allah’ın dinine girdiğini gördüğünde, Rabbine hamd ederek tespihte bulun ve O’ndan bağışlama dile. Çünkü O tövbeleri çok kabul edendir. (Nasr Suresi-1,2,3)

4/24/2006 10:42:00 am  
Blogger cenkunal said...

Belli kişilerin müslüman olması genel anlamda kamuoyunda daha dikkat çekici oluyor.İnşallah hizmetlere ve iman dairesinin genişlemesine vesile olur.
Hidayet ALLAH'TANDIR...

4/24/2006 11:06:00 pm  
Blogger Suat Saygın said...

Böyle bilmediğimiz nice ünlü ünsüz insanlar İslamla şerefleniyordur. Düşünen ve içindeki gerçeğe hayır diyemeyen insan sonunda huzura erecektir inşallah.

4/24/2006 11:40:00 pm  
Blogger tahin said...

Tum dua ve dileklerinize amin, inshallah diyorum.

4/25/2006 11:26:00 am  
Anonymous Anonymous said...

ferit kopyacı mısın sen? :)

4/27/2006 02:48:00 pm  

Post a Comment

<< Home