27 April 2006

East Grinstead'de Bahar

Bugun bir yuruyus daha yaptim. Cumartesi yaptigim yuruyus sirasinda karsilastigim ve selamlastigim yasli amca ile bugun yine karsilastim. Ancak bu sefer durup uzun uzun konustuk.

Mr. Russel imis ismi. Kutuphaneden geliyordu. O kadar yasli ki araba kullanmasina izin vermiyorlarmis artik. Bisiklet de kendisi icin tehlikeli olmaya baslayinca onu da birakmis. Simdi yuruyor. Gunde 10 bin adim atmasi gerekiyormus.

Belindeki adimsayari cikarip gosterdi. Ancak 2 bin kusur olmus bugun. Fotografciliktan, kasabadan ve eski dostlarindan konustuk ayakustu. Cok yasliydi ama kutuphaneden geliyordu...





9 Comments:

Blogger cenkunal said...

Yaşlı adamı kutlamak lazım.
Çiçekler ne güzel yaratılmışlar.
Çok estetik...
Yaratanını görmek için pencereler...

4/27/2006 09:52:00 pm  
Blogger Suat Saygın said...

Biz de kütüphanelerin yolunu bile bilmiyoruz. Ne acı...

4/27/2006 10:01:00 pm  
Blogger emircan said...

Çiçekler çok güzel gerçekten.Yürüyüş,okuma vs.nefse zor gelen hususlar.İrade göstermek gerek.Yaşlı adamı bu iradeyi gösterdiğinden dolayı tebrik etmek gerek.
Zaman zaman bizlerde bir grup arkadaş yürüyüş proğramları yaparız.Ancak 1hafta 10 gün ya sürer ya sürmez,gruptan kopmalar başlar.En başta da Cenk kopardı:-)

4/27/2006 10:37:00 pm  
Blogger tahin said...

Haklisiniz Cenk hocam.

Suat bey kardesim; ne yazik ki oyle:( Bizim kutuphanelerimizde de faydali eserler var ama ne yazik ki ne genclerimiz, ne yaslilarimiz kutuphaneye ugramaz. Burada ise kucucuk cocuklardan 80-90 yasindaki insanlara kadar herkesi kutuphanelerde gormek mumkun. Kutuphaneler insanlarin sosyallestigi alanlardan bir tanesi. O kadar kaniksanmislar ki her semtin kendi kutuphanesi var ve banka, alisveris merkezi ile icice.. Uzerinde adresinizin oldugu iki belge ile (fatura vs) uye oluyorsunuz ve kitaptan cd'ye, vcd'ye kadar herseyden faydalaniyorsunuz. Kitaptan korkan bir milletiz ne yazik ki:( Inshallah degisiriz.

Emircan kardes; yuruyus en masrafsiz ve her zaman, her ortamda uygulanabilecek en faydali spor. Cenk hoca biraksa da siz ipin ucunu birakmayin:)

4/27/2006 11:13:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

selamlıkçılar haremliğe girebilir mi?

4/28/2006 12:16:00 pm  
Blogger tahin said...

Sanal oldugu muddetce neden olmasin:)

4/28/2006 02:33:00 pm  
Blogger ladybird said...

Cicekler harika..

Kutuphaneleri cok seviyorum! Ingiltere'de cocuklara kitap, cd disinda ucretsiz satranc dersleri, ev odevlerinde yardim, bilgisayar dersleri, matematik&ingilizce dersleri, kucuk cocuklar icin ozel oyun saatleri ve sayamadigim nice faydali aktiviteler icin imkan olusturuyor.

Bilincli anneler 1-2 yasindan itibaren cocuklarini alisveris merkezlerinden cok kutuphaneye goturerek okuma aliskanli kazanmasinda etkili rol oynuyor.

4/28/2006 07:42:00 pm  
Blogger Suat Saygın said...

tahin ve ladybird;
bizim kütüphanelerimiz de bahsettiğiniz şekilde olmalı. Bir zamanlar buna kafa yormuştum. Güncel olmayan kitaplar, eski dergiler vs. En azından internet olmalı diyordum. Geçenlerde böyle bir uygulamaya başlanıldığını okumuştum gazetelerden. Geri kalmışlığımızın nedenlerinden biri bu. Hergün sigaraya 4-5 ytl veriyoruz ama kitaba gelince üff pahalı diyoruz...

4/28/2006 10:55:00 pm  
Blogger tahin said...

Kesinlikle katiliyorum Suat bey. Ekonomik nedenler asla gerekce olamaz cunku dediginiz gibi sigaraya para verilir ama is kitaba gelince insanin para veresi gelmez.

Zamansizlik da asla gerekce olamaz; aksamlari saatlerce dizi izlenir ama is kitap okumaya gelince vakit bulunmaz.

Bunun adi tembellik bence, baska bir sey degil..

4/29/2006 03:10:00 am  

Post a Comment

<< Home