19 June 2006

Kemal'in Ordusu

Ingiliz kanali Channel 4'da bu aksam bir belgesel yayinlanmaya basladi: "The War of the World"



Programi sunan Profesor Niall Ferguson 20. yuzyilin yeniden gozden gecirilmesi/okunmasi gerektigini dusunuyor. Ferguson'a gore; 20. yuzyil iki dunya savasi ile bir soguk savastan olusmuyor. Onun yerine 100 yil suren, tek bir savastan olusuyor.



20. yuzyildaki bu savaslarin nedeni milliyetcilik akimlari degil, imparatorluklarin kendileri diyor.



Bu aksam programi izlemeye basladik. Ilk programin neredeyse yarisini Osmanli Imparatorluguna ayirmislar.



Osmanli nasil 1.5 milyon Ermeniyi katletti!



Osmanli 3000 yildir Anadolu topraklarinda yasayan, o topraklarda eserler birakan (O topraklarin asil sahibi "onlar" demeye getiriyor!) Rumlari nasil Anadolu topraklarindan kovdu.. vesaire vesaire



Bu arada bazi azinlik mensuplari Osmanli'yi sirtindan bicaklamaya kalkmis falan.. O onemli degil. Bahsi bile gecmedi, gecemez de zaten!



Bati devletler baska ulkeleri isgale gidince adi; "O topraklara Demokrasi goturmek" oluyor, sen kendi ulke topragini savunmaya kalkinca adi "soykirim" oluyor.

Yani ilk bolumde bol bol, Osmanli'nin, taabiyetinde bulunan azinliklari (600 kusur sene memnuniyetle ve muhabbetle muhafaza etmis olmasini es geciyorlar) 1. dunya savasi surecinde nasil katlettigini falan izledik, ogrendik (?!)



Bu arada tabii ki; Batili ittifak devletleri Osmanli'nin topraklarini isgal etmis, Canakkale'de yuzbinleri sehit etmis, Maras'ta musluman kadinin tesetturune el uzatmis, bir baska ulkenin topragini gaspetmis.. gibi hic bir soz du-ya-mi-yor-su-nuz!





"Batililar" 1. dunya savasi ile, "Nation States" yani "Millet Devletler"in kurulmasina "yardimci olmuslar!" Kim; "emperyalist gucler, isgal" falan gibi seyleri uydurmus ki!


20. yuzyili yeniden okuyordu profesorumuz degil mi?! Ah pardon!



Tencere dibin kara, seninki benden kara!



"Sütten çıkmış ak kaşıkları" izlediniz, 2. bolum haftaya!





Ah bir de; "Kemal'in Ordusu" lafi gecti.. "Kemal'in Ordusu kovalasin sizi" dedim!











tahin

5 Comments:

Blogger ladybird said...

1906 yilinda Ladiston, Lordlar kamerasinda (bugunku ismiyle "somurgeler bakani") elinde kuran ile, bu muslumanlarin olmusu ile bizim basimiz dertte.

Ya kuran'i muslumanlarin elinden almali, ya da onlari kuran'dan sogutmali der.

Rabbim imanimizi son nefesimize kadar korumamizi nasip etsin insaallah!

6/20/2006 02:59:00 am  
Anonymous Anonymous said...

öncelikle herkese hayırlı günler

yine ben

: )

ya aslında bu ermeni soykırımı masalını tartışmaya bile gerek yok ama avrupanın gündemde tutması gereken masallara ihtiyacı olduğu için bunlara sığınıyor haberleri takip edenler bilirler ermeniler kendileride itiraf ettiler Doğu anadoluda Rusyanın desteği ile Türklere soykırım yaptıklarını

halbuki çok yakın tarhte gerçekleşen bir soykırımolan dağlık karabağ da Azerbaycan Türklerinin katledilmesini gündeme getirmiyor kimse

aslında artık dünyada bir tek müslümanların insan hakları yok havası hakim olsa da avrupa insan hakları mahkemesi başta olmak üzere uluslararası kuruluşlarda da bu düşünce hakim



ülkemiz güçlü olsa idi onlara soracaktı.. şimdi onlar güçlü olduğu için bize soruyorlar.. bu güç meselesidir gerisi hikayedir.. ülkemizin dirayetli lideri mi var ki siz kendinize bakın sayenizde her taraf kan gölü diyemedikten sonra.. hatırlarım kıbrıs harbinde ipler kopmuş.. batı ve diğer ülkelerle onlar ambargo peşinde özgürlük ülkesi fransız temsilcisi bm.de konuşuyor ülkemizi suçlayıp duruyor... temsilcimiz.. o günkü basınlarda vardır.. fransa önce kuzey afrikada yaptıklarının hesabını versin köpek gibi uluyup durmasın deyiverdi.. bugün bunu diyebilecek kim var ki bazen böyle cesaretli çıkışlar gerekli.... ülkemiz siyasetçileri dış borç batağında aman kimseyi darıltmayalım diye kibarlıktan kırılırken onlar her türlü edepsizliği yapmaya devam edeceklerdir.. merak buyurmayın.. efendim..ayrıca bugün Rusyanın Çeçenistanda İsrailli Yahudilerin Filistinde Çinlilerin Doğu Türkistanda ve dünyanın bir çok yerinde mazlumlara yapılan soykırımı kimse görmüyor ve görmeyede niyeti yok

zulme karşı
çıkanlara zalimi sevmeyenlere selam olsun..


saygılarımla

Anarshi

6/20/2006 10:24:00 am  
Anonymous Anonymous said...

İslam ve Müslüman barışcıl selametli ve emin olunan demektir. Zaten İslamın mana olarak kökeni bildiğim kadarıyla barış demektir. İslamla anarşinin bir arada olması eşyanın tabiatına aykırıdır.Lütfen o güzelim mesajlarımızı yazarken anarşi kelimesini kendimize simge yapmayalım.Ayrıca müslüman zülme uğrayabilir ama zülmedemez.Tabi ki zalimin yanında hiç olamaz.Zülme rıza da zülüm olduğundan zülme rıza da gösterilemez.Rabbim tüm dünyada zülme ve soykırıma uğrayan tüm mazlum müslümanlara hatta diğer insanlara yardım etsin ve Müslümanlara da feraset ve şuur versin.Zalimler için yaşasın Cehennem...Allaha emanet olunuz.

6/21/2006 03:35:00 pm  
Blogger birisinin yeri said...

tahin sen iyi bilirsin ben inanıyorum..o savaş 100 yıllık değil, kaç yüz yıllık bir savaştır...aaaah ah !

6/21/2006 06:26:00 pm  
Blogger aqua / ~~denizbahcesi~~ said...

bence de kovalasın,sinir oldum ya...

6/23/2006 01:55:00 pm  

Post a Comment

<< Home